Nederlandse titels

Muziek voor Kinderen

By February 26, 2023July 19th, 2023No Comments

Boeken genoeg over hoe je kinderen opvoedtMaar hoe begeleid je kinderen bij het muzikale deel van de opvoeding? Dat lees je in Tipboek Muziek voor kinderen – een gids voor ouders. Een prettig leesbare en betrouwbare gids met talloze tips en ideeën die ook breder toepasbaar zijn, gebaseerd op de inzichten en ervaringen van een groot aantal musici, docenten, ouders en andere experts.

Zeer informatief en handig. Ouders Online

Van oefenen tot plankenkoorts
Tipboek Muziek voor kinderen biedt een schat aan kennis en informatie over alle aspecten van muziek maken en leren spelen. Van de muzikale ontwikkelingsfases van een kind tot hoe je kinderen kunt stimuleren om te blijven oefenen (en dat oefenen leuk te houden!) tot instrumentkeuze, plankenkoorts en het belang van samenspelen en hoe je dat organiseert: alles komt aan bod, ondersteund door interactieve Tipcodes waarmee je zelfs kunt horen wat je leest.

Je eigen weg
Daarbij vertelt het boek je niet hoe het moet, maar hoe het kan: de auteur verkondigt niet de mening van één expert, maar zet allerlei benaderingen en ideeën naast elkaar, op een manier die het je mogelijk maakt om je eigen weg te kiezen. Verplichte muziekexamens? Tipboek Muziek op papier laat zien waarom sommige ouders daar voor zijn, maar het geeft net zo veel redenen om aan die examens juist niet mee te doen – en hetzelfde geldt voor alle mogelijke andere onderwerpen. Diezelfde benadering is terug te vinden in de andere Tipboeken, gidsen die uitstekend van pas komen als je kind zijn of haar instrument gekozen heeft.

Tipboek Muziek voor Kinderen
Text: 
Hugo Pinksterboer
Aantal pagina’s
230
Tipcodes: –
ISBN: 90-76192-18-9
Prijs: € 17,50