En wat vinden lezers van de Nederlandse en de Amerikaanse Tipboeken? Onderstaande quotes zijn te vinden op bol.com.

 
De handleiding
Wou beginnen met gitaarspelen, en dit met een elektrische gitaar. Om me een beetje in te lezen dit boek gekocht. Halverwege het boek liep ik tegen een elektrisch gitaar aan deze gekocht, ja en als beginner mis je toch een handleiding, zeker als er niet zo’n uitvoerige bij je gitaar wordt geleverd. Maar gelukkig had ik er al een gekocht in de vorm van het tipboek. Hierin wordt duidelijk en eenvoudig uitgelegd hoe een elektrische gitaar is opgebouwd werkt en waar de knoppen voor dienen. Extra handig zijn de praktische tips hoe je je gitaar moet stemmen. Ja als je toch net begint met een elektrische gitaar en je wilt er iets meer over weten is dit een echte aanrader.
– Jomanda

Heel prettig boek!
[Tipboek Cello is een] zeer compleet naslagwerk. Van ontwerp tot onderhoud, het spelen zelf, tips, zowel in het boek als verwijzingen naar internetsites; het is echt helemaal compleet. De toon van het boek is prettig, het lettertype ook. Al met al een uitnodigend boek wat ik zeker niet meer wil missen.
– CorinaM

Het ultieme Tipboek!
Vele tips en uitgebreide informatie over (bas)gitaren. De aanschaf, elementen, onderhoud etc.etc. Alles wat je maar wil weten  is hierin te vinden.
– anoniem, Arnhem

Voor als je drumstel van ellende uit elkaar valt
Een geweldig boek met daarin alle informatie over drumstellen die je maar kan bedenken. Zelf zit ik altijd met het probleem dat de drums te hard zijn. Dit boek geeft duizend en één (bij wijze van spreken) tips om het drumstel verantwoord te dempen. Nooit meer oude kussens in de bassdrum of theedoeken over je snare. Met dit boek leer je van je oude gammelle drumstelletje nog iets heel bruikbaars te maken. Volgens dit boekje begint alles bij de vellen.
– anoniem, Lisse

Voor iedereen die een muziekinstrument speelt
[Tipboek Muziek op papier] is werkelijk een geweldig naslagwerk voor iedereen die een muziekinstrument speelt. Zowel voor beginners als voor gevorderden, waarbij het e.e.a. is weggezakt of ook voor als ze in sommige dingen nooit les hebben gehad. Echt de moeite waard om in je kast te hebben staan en regelmatig open te slaan
– Nidawi, Dordrecht

Tipboek Saxfoon: een aanrader….
Een openbaring. Nog nooit zoveel bruikbare informatie in één vuist gezien. Handig formaat, goed en prettig leesbaar.
– Ton Roovers, Nieuwerkerk aan de IJssel

Tipboek elektrische gitaar en basgitaar
Een duidelijk boek, dat geschikt is voor jong en oud. Alle informatie is uitgebreid, interessant en niet langdradig. Reden waarom het even zal duren voor je het boekje uit hebt. Het is een aanrader om dit boekje te kopen voor je een gitaar aanschaft, omdat er erg veel heldere informatie in staat over bijvoorbeeld het kopen van een (nieuwe of tweedehandse) (bas)gitaar. Ook wordt er aandacht besteed aan verschillende (bas)elementen, manieren om te stemmen, basis tabs en akkoorden begrijpen, geschiedenis van de gitaar, de verschillende soorten (bas)gitaren, schoonmaken, enz. Natuurlijk worden hier ook tips bij gegeven. De nadelen: 1. De woordenlijst is een beetje versimpeld, dus lang niet alle termen zul je in de woordenlijst terug kunnen vinden. 2. Er zit geen CD bij.
– anoniem

Top tips
Heldere, duidelijke en vooral veel tips. Een must voor iedere saxofonist.
– anoniem, Duiven

Een zeer goed en handig boek
Dit boek is erg handig voor de beginner, alles wordt er in uitgelegd. De eerste vier hoofdstukken geven praktische tips voor het aanschaffen van een drumstel, vervolgens geeft het boek de beste tips om van je oude drumstel weer een gloed nieuwe te maken. Daarnaast geeft het boek informatie van de geschiedenis en hoe het gemaakt wordt, het bevat ook een handig miniwoordenboekje achterin.
– anoniem

Ik heb gevonden wat ik zocht
Net als koken ga je je op een gegeven ogenblik verder verdiepen in waar je eigenlijk mee bezig bent en naast vragen over zaken waar ik echt niet veel van weet, ben ik ook bezig met het optimaliseren van “je geluid”. Zeker gitaristen, waar ik er dus ook één van ben, zijn bijna nooit tevreden met wat ze hebben en zijn op zoek naar het ultieme en dat is er eigenlijk niet.Ik ben een redelijke gitarist en ben door dit boek bevestigd in de dingen die ik meende te weten maar doe ik veel meer kennis op in de meer complexere zaken. Niet alleen voor mijn eigen set-up, maar ook het geluid voor de band. Een goed leesbaar boek wat ik kan aanraden.

Sterke punten:
– erg uitgebreid (300 blz.) met een goede prijs
– goed gedocumenteerd
– veel relevante onderwerpen
– verwijzingen naar geluidsfragmenten

Minder sterke punten:
– heb ik niet zo gevonden, behalve dat het misschien voor pure techneuten niet ver genoeg gaat.

Een goede gitaar dankzij een goed boek.
Ik had geen verstand van elektrische gitaren, maar wou er graag een hebben. Dus ben ik op zoek gegaan naar een boek over elektrische gitaren en vond dit boek. Er staan echt supper goede tips in waar je op moet letten als je een gitaar wilt kopen, waar je op moet letten met afstellen, wat voor sorten er allemaal zijn, ezv. Ik heb het boek uit gelezen en heb een paar weken latter een gitaar gekocht,(een ibanez) en hij speeld echt supper en dankzij dit boek heb ik nu een goede gitaar.
– eefjestorm, Schiedam