Overige titels

Gino Vannelli – Stardust in the Sand

By March 1, 2023No Comments

De Tipbook Company presenteert met trots het eerste boek van zanger, componist en multi-instrumentalist Gino Vannelli. In Stardust in the Sand vertelt hij dertien aan zijn grootste hits gerelateerde verhalen over bijzondere momenten en ervaringen uit zijn lange carrière en zijn privéleven. Diezelfde hits, speciaal voor deze uitgave opnieuw gearrangeerd en opgenomen, zijn op CD bij het boek gevoegd.

Het onderhoudend en met het nodige relativeringsvermogen geschreven boek krijgt extra glans door het hoofdstuk Goden met lemen voeten, waarin rasverteller Vannelli herinneringen ophaalt aan inspirerende en ontluisterende ontmoetingen met een enkele platenbons en een keur aan artiesten, van Sting en Oscar Peterson tot Joe Cocker, Stevie Wonder en Quincy Jones. Belangrijk element in het boek, steeds weer, is de met een voelbare glimlach gepresenteerde boodschap dat een wereldster ook maar een mens is – en de auteur steekt nergens onder stoelen of banken dat niets menselijks hem vreemd is.

‘Joe, Joe, hee, Joe, ik heb Gino Vannelli hier. Hij heeft hier net getekend en hij zou je graag even de hand schudden, oké?’ vroeg een van de A&M-technici aan een wat wanordelijke menselijke gestalte met een spinnenweb van lang, warrig haar, die met z’n gezicht naar beneden naast de studiodeur lag. Er kwam een koude hand omhoog, zonder dat er ook maar een andere spier bewoog. En ook al keek hij me er niet bij aan, het was natuurlijk wel een hand van Joe Cocker.

Het tweetalige Stardust in the Sand, in nauwe samenwerking met Vannelli vertaald door Hugo Pinksterboer, is rijk geïllustreerd met grotendeels niet eerder gepubliceerde foto’s van deze ontmoetingen en andere momenten uit het leven van de zanger.

Een must voor zijn fans en een absolute aanrader voor liefhebbers van aangenaam relativerende verhalen met een hoorbaar muzikale bodem. 

Tekst: Gino VannelliWebsite: Gino Vannelli
Aantal pagina’s: 126Talen: Engels/Nederlands
ISBN: 978-90-8767-901-9Prijs: € 12,50 (Bax-shop.nl, Bruna.nl)